Τι ξοδεύουν κατά μέσο όρο οι τουρίστες στην Ελλάδα...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας;



Το «Πρώτο Θέμα» απαντάει με στοιχεία στη συγκεκριμένη ερώτηση. Ειδικότερα, ένας Αµερικανός τουρίστας στην Ελλάδα ξοδεύει κατά µέσο όρο περί τα 1.200 ευρώ, µε βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Eurobank, ενώ ακολουθούν οι Ρώσοι, µε τον µέσο ταξιδιώτη να ξοδεύει κάτι περισσότερο από 900 ευρώ.

Λίγο πάνω από τα 800 ευρώ είναι κατά µέσο όρο οι εισπράξεις από τον Γερµανό τουρίστα, µε τη γερµανική αγορά να παραµένει όσον αφορά τις αφίξεις η σηµαντικότερη για την Ελλάδα. Λίγο χαµηλότερα από τα 800 ευρώ ανά ταξιδιώτη είναι οι εισπράξεις από τους Βρετανούς, ενώ οι λοιπές χώρες κυµαίνονται κατά µέσο όρο πέριξ των 500 ευρώ ανά ταξιδιώτη.

Mε βάση τα ίδια στοιχεία, για την τελευταία δεκαετία, από το 2005 έως σήµερα, σχεδόν το 50% των ετήσιων τουριστικών εισπράξεων της Ελλάδας προέρχεται από τις παραδοσιακές αγορές, ήτοι Γερµανία, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία, µε τα επιµέρους ποσοστά των αγορών αυτών να παρουσιάζουν διαχρονική σταθερότητα.

Εξαίρεση αποτελεί η Ρωσία, το µερίδιο της οποίας από 2% κατά µέσο όρο την περίοδο 2005-2009 εκτινάχθηκε στο 8% το 2010-2014. Τώρα, µετά τη βουτιά των αφίξεων των Ρώσων το 2014-2015 στην Ελλάδα, αλλά µε δεδοµένη την ευνοϊκή συγκυρία για µας, καθώς γυρίζουν την πλάτη στην Τουρκία, οι Ελληνες ξενοδόχοι ευελπιστούν να βελτιώσουν το 2016 τα νούµερα από την οµόθρησκη χώρα.

Οι πλέον αισιόδοξες εκτιµήσεις από τη ρωσική αγορά σύμφωνα με την εφημερίδα κάνουν λόγο σχεδόν για διπλασιασµό των αφίξεων στο 1 εκατοµµύριο φέτος, µε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να δηλώνει ότι τα προβλήµατα που παρατηρήθηκαν το προηγούµενο διάστηµα σχετικά µε την ταχύτερη χορήγηση της νέας βιο- µετρικής θεώρησης Σένγκεν από τις ελληνικές αρχές έχουν ξεπεραστεί και οι τρεις προξενικές µας αρχές στη Ρωσία εξέδωσαν φέτος τον Μάιο περισσότερες από 85.000 θεωρήσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε σχέση µε τον ίδιο µήνα πέρυσι...http://nonews-news.blogspot.gr