«Βουτήξτε» στη μαγεία της Χάλκης

Στη Χάλκη, ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων, κάνει αφιέρωμα η βρετανική Telegraph.
Κάνοντας λόγο για ένα ελάχιστα γνωστό νησί, με πληθυσμό κάτω από 300 άτομα, το αφιέρωμα χαρακτηρίζει την επίσκεψη στο νησί σαν ένα θαύμα. Το αφιέρωμα αναφέρεται στην εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα» που έκανε
γυρίσματα εκεί και κάνει λόγο για ένα εξαίσιο λιμάνι, τις πανέμορφες παραλίες της Χάλκης, αλλά και για το εντυπωσιακό απομονωμένο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. «Το εσωτερικό της Χάλκης κόβει την ανάσα, σημαδεμένη με ασβεστωμένα ξωκλήσια με μια βιβλική απλότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Το ταξίδι εκεί αποτελεί ένα θρίαμβο «πασπαλισμένο με τις αμίμητες στιγμές της μαγείας της Χάλκης», ενώ τονίζει ότι το ταξίδι εκεί είναι πάντα μια έκπληξη και μαγεύει τον επισκέπτη. Όμορφο, ειρηνικό και παρθένo, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μοιάζει με ένα θραύσμα του ουρανού, το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσει κανείς και να απολαύσει τη ζεστασιά, όχι μόνο από τη θάλασσα και τον ήλιο, αλλά και από τη μικρή κοινότητα του νησιού.
«Η φιλοξενία πρέπει να ήταν ζωντανή και ακμαία στην Χάλκη πολύ πριν ορισθεί επισήμως ως 'Το Νησί της Ειρήνης και Φιλίας' από την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη δεκαετία του '80. Η γενναιοδωρία και το καλωσόρισμα στους επισκέπτες είναι συγκινητική. Δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο για να αισθανθεί κανείς μέρος της οικογένειας του νησιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Telegraph.
Στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο πρόσβασης στο νησί και τις όμορφες ταβέρνες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκο ψάρι. Το καμπαναριό της εκκλησίας και τα φωτεινά χρώματα αντανακλούν στο νερό, ενώ το Πάσχα στη Χάλκη αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Γίνεται λόγος επίσης και στις παραλίες του νησιού που περιμένουν τους επισκέπτες για μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά. simi1 simi2 simi4 simi5simi3
http://www.newsbeast.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων