Συνταγές για σάντουιτς γκουρμέ

Δύο συνταγές για νόστιμα σάντουιτς γκουρμέ. Το σάντουιτς είναι ένα πρόχειρο γεύμα, εύκολο να το φτιάξει κάποιος ακόμη και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής. Το μόνο που χρειάζεται είναι φρέσκα υλικά, φαντασία και σωστοί γευστικοί συνδυασμοί. Μια προσεγμένη
εμφάνιση στο πιάτο είναι επίσης σημαντική για να δελεάζει και τους πιο απαιτητικούς. Αντικαταστήστε το άνοστο και αδιάφορο σάντουιτς κασέρι-σαλάμι-μαγιονέζα με αυτά τα δύο που προτείνουμε.

Μπαγκέτα με κοτόπουλο
Το κοτόπουλο έχει χαμηλή τιμή αλλά υψηλή διατροφική αξία. Ως βασικό υλικό αυτής της συνταγής, θα μετατρέψει το σάντουιτς σε πλήρες και θρεπτικό γεύμα. Τροφή πλούσια σε πρωτείνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά παράλληλα με λίγα λιπαρά, το κοτόπουλο προσφέρει τόνωση στον οργανισμό μικρών και μεγάλων.

Υλικά για δύο σάντουιτς
-1 κομμάτι κοτόπουλο φιλέτο
-μισό πορτοκάλι
-3 κουταλιές της σούπας λάδι
-100 γραμμάρια μαγιονέζα
-50 γραμμάρια μουστάρδα
-50 γραμμάρια τυρί κρέμα
-πίκλες ψιλοκομμένες
-ντομάτα σε φέτες
-μαρούλι και ρόκα

 Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το λάδι, μέχρι να κοκκινίσει. Γυρνάτε τακτικά για να μην καεί, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το πορτοκάλι. Κλείνετε με ένα καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε λίγα λεπτά ώσπου να ψηθεί. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα και τις πίκλες. Όταν κρυώσει το κοτόπουλο το κόβετε κομμάτια και το αναμειγνύετε με τη σος για να γίνει σαν κοτοσαλάτα. Στο ψωμί απλώνετε το μαρούλι, από πάνω τη ντομάτα, την κοτοσαλάτα και τέλος τη ρόκα. Κόβετε στα δύο και σερβίρετε.
Κλάμπ σάντουιτς διώροφο
Απλό και πάντα πετυχημένο το κλαμπ σάντουιτς ανήκει στις κλασικές συνταγές για ένα ελαφρύ ή ενδιάμεσο γεύμα. Αρέσει σε όλους κι όποτε το φτιάχνετε το σίγουρο είναι ότι γλυτώνετε από κόπο, χρόνο κι έξοδα. Δώστε μια γκουρμέ πινελιά στο συνηθισμένο κλαμπ ακολουθώντας τη συνταγή.

Υλικά για δύο άτομα
-μισό αγγουράκι
-μία ντομάτα μικρή
-1 κουταλιά ξύδι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο
-4 φέτες μπέικον σοταρισμένο στο αντικολλητικό
-2 φέτες γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό)
-4 φέτες κίτρινο τυρί
-δυο φύλλα μαρουλιού
-δυο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
-μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
-μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
-λίγο θυμάρι
-6 φέτες ψωμί τόστ (3 για κάθε κλαμπ)

Εκτέλεση
Κόβετε το αγγούρι και την ντομάτα σε φέτες. Χτυπάτε σε μπολ το ξύδι με το ελαιόλαδο και βουτάτε για λίγα λεπτά μέσα τις φέτες ντομάτας και αγγουριού. Ψήνετε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα έως ότου ροδίσουν. Ανακατεύτε σε μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι και το θυμάρι. Με αυτό το μείγμα αλείφετε το φρυγανισμένο ψωμί εσωτερικά. Στρώνετε πάνω στη μία φέτα ψωμί το φύλλο μαρουλιού, τη ντομάτα, το μπέικον, το κίτρινο τυρί. Μετά βάζετε το δεύτερο ψωμάκι και συνεχίζετε με κίτρινο τυρί ξανά, γαλοπούλα, αγγουράκι. Κλείνετε με το τρίτο ψωμάκι και κόβετε σταυρωτά σε τριγωνάκια. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή τσιπς.
Πηγή:http://makelife.gr