Στο μαγευτικό φαράγγι «Πάντα Βρέχει» στην Ευρυτανία

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μέρη όχι μόνο της Ευρυτανίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Πυκνή βλάστηση, όμορφα χρώματα και τρεχούμενα νερά συνθέτουν το σκηνικό σε ένα απόκρημνο φαράγγι που λέγεται «Πάντα Βρέχει» ή Πανταβρέχης, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ροσκά και Δολιανά. Λέγεται έτσι καθώς σε ένα σημείο του φαραγγιού σχηματίζονται μικροί καταρράκτες με τέτοιο τρόπο που δημιουργούν την αίσθηση της βροχής σε όποιον στέκεται από κάτω. Πρόκειται πραγματικά για ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Ουσιαστικά λόγω του μεγάλου ύψους των καταρρακτών, η ροή τους δεν είναι συνεχής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες. Έτσι δημιουργείται κατά κάποιο τρόπο μία συνεχής τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε σχεδόν απόκοσμο.
Επιπλέον, στη βάση των καταρρακτών του μαγευτικού «Πάντα Βρέχει» δημιουργούνται μικρές φυσικές πισίνες που βρέχονται με παγωμένα και ταυτόχρονα κρυστάλλινα νερά για τους τολμηρούς που θέλουν να κάνουν το καλοκαίρι τη βουτιά τους.
Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του σημείου καθιστούν το συγκεκριμένο φαράγγι έναν από τους τελευταίους και πιο σπάνιους ανέγγιχτους φυσικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Στην αρχή της πορείας στο φαράγγι θα αντικρίσει κανείς την κρεμαστή γέφυρα του Κρικελιώτη, ενώ ολόκληρη η διαδρομή προετοιμάζει για το φαντασμαγορικό θέαμα που θα ακολουθήσει.
Το σημείο είναι ιδανικό όχι μόνο για φυσιολάτρες, αλλά και για όσους αγαπούν την πεζοπορία και τις άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς κάνοντας ακόμη και πεζοπορία στο ποτάμι.
Το «Πάντα Βρέχει» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της άγριας φύσης που υπάρχει στην Ευρυτανία. Κατάφυτες πλαγιές, γραφικά χωριά και πανύψηλα έλατα συνθέτουν το σκηνικό στη γύρω περιοχή και αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο.
Eyrytania1 Eyrytania2 Eyrytania3 Eyrytania4 Eyrytania5 Eyrytania6 Eyrytania7http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων