Πικάντικο μοσχαράκι με ρύζι

Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 1200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
  • 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
  • 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
  • 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
  • λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κονσέρβα κον-κασέ
  • 2 κύβοι ζωμό βοδινό
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και ξεβγαλμένα
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα προαιρετικά
  • Ένταμ ή γραβιέρα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο σπυρωτό

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε λάδι να κάψει και ρίχνετε το μοσχαράκι το αφήνετε να τσιγαρίσει πολύ καλά το κρέας για αρκετά λεπτά.
  2. Όταν θα έχει ροδίσει καλά, το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το τσίλι, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνετε το κρέας με τη ρίγανη, τις ντοματούλες, τις πιπεριές και τον ζωμό αφού τον έχετε αραιώσει με νεράκι.
  4. Μόλις το νερό πάρει μία βράση, σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το μοσχαράκι.
  5. Ρίχνετε μέσα το φασόλια και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Συγχρόνως βράζετε το ρύζι και σερβίρετε.
  6. Πασπαλίζετε με ένταμ ή γραβιέρα και σερβίρετε. http://www.newsbeast.gr