Hπειρώτικη Αλευρόπιτα

Υλικά Για 4-6 άτομα

16 κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
1 πρέζα αλάτι
3 χτυπημένα αυγά
1 ποτήρι γάλα
όσο νερό πάρει

2 κούπες τυρί φέτα θρυμματισμένο
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο (ή γαλοπούλα)
4 κουταλιές σούπας βούτηρο
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
λίγη τριμμένη φέτα
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς , κατόπιν σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για το μείγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Έπειτα ρίχνετε τη φέτα σε κομμάτια, το ζαμπόν. Αλείφετε το ταψί με τη φυτίνη ή βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, προς το τέλος ραντίζετε με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


back-to-nature.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δελτίο" και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων