Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Hπειρώτικη Αλευρόπιτα

Υλικά Για 4-6 άτομα

16 κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
1 πρέζα αλάτι
3 χτυπημένα αυγά
1 ποτήρι γάλα
όσο νερό πάρει

2 κούπες τυρί φέτα θρυμματισμένο
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο (ή γαλοπούλα)
4 κουταλιές σούπας βούτηρο
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
λίγη τριμμένη φέτα
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς , κατόπιν σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για το μείγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Έπειτα ρίχνετε τη φέτα σε κομμάτια, το ζαμπόν. Αλείφετε το ταψί με τη φυτίνη ή βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, προς το τέλος ραντίζετε με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


back-to-nature.gr