ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΝΕΟ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ «Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Εχουμε έτοιμα νέα μέτρα για το 2018

Επιπρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν το 2018, για το χρέος έχει έτοιμα το Eurogroup και τα συζητά η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, όπως αποκάλυψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup,
αναφερόμενος στο θέμα του χρέους είπε πως το ζήτημα είχε ήδη τεθεί και συζητηθεί κατά τη διάρκεια του Eurogroup του Μάιου, όπου συμφωνήθηκε να υπάρξουν βραχυπρόθεσμα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το βάρος του.
«Έχουμε κάποια πρόσθετα μέτρα έτοιμα εφόσον αυτό απαιτηθεί το 2018 όταν το πρόγραμμα θα έλθει σε ένα τέλος», είπε ο Ντάισελμπλουμ και προσέθεσε: «Στεκόμαστε στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος».
Αναφερόμενος στις συζητήσεις των θεσμών στην Αθήνα είπε πως επικεντρωθήκαν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις ιδιωτικοποιήσεις. «Αυτό που ακούω είναι ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ εποικοδομητικές και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.Ο ίδιος έθεσε ως προϋπόθεση οι Έλληνες να τηρήσουν τους όρους του προγράμματος.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, θα πρέπει να αυξηθεί και όντως ανεβαίνει κάθε χρόνο και ο στόχος είναι το 3,5%.Τότε (σ.σ. 2018) εμείς θα αποφασίσουμε πόσο καιρό είναι εφικτό να μείνει σε αυτό το επίπεδο. Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να μειωθεί λίγο και αυτό πράγματι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση», είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι τα τρία ανοικτά θέματα που έχουν οι δανειστές με την Αθήνα για να κλείσει η β' αξιολόγηση, είναι τα εργασιακά, το ενεργειακό και το δημοσιονομικό κενό για να προκύψει το πλεόνασμα του 3,5%. Οι θεσμοί των υπολογίζουν σε 600 εκατ. ευρώ αλλά σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση έχει μειωθεί στο μισό κατά την διαπραγμάτευση που προηγήθηκε. http://www.imerisia.gr