Περισσότεροι από 500 πλειστηριασμοί ακινήτων σε μόλις τριάντα ημέρες.

Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανακοινώνονται είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των συμβολαιογράφων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα που
έχει δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό, και η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, μέχρι χθες είχαν ανακοινωθεί 1.125 πλειστηριασμοί με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017. Να σημειωθεί ότι στις 10 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, είχαν ανακοινωθεί 580 πλειστηριασμοί και ένα μήνα μετά, ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε.
Πρωινό εργασίας με τους συμβούλους του έχει σε καθημερινή βάση ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του κτιρίου επί της οδού Αχαρνών 2, στον πέμπτο όροφο συγκεντρώνεται η ομάδα του αναπληρωτή για να οργανώσει όχι μόνο τη δουλειά της ημέρας αλλά και το σχέδιο για τη διασύνδεση του περιβάλλοντος με τον αγροτικό τομέα. Στον ακριβώς από πάνω όροφο, κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπουν τις πρώτες κινήσεις του νέου αναπληρωτή.
Πηγή: Η Καθημερινή