Η κρητική «τεκίλα» από φραγκόσυκα κατακτά τώρα και τις ξένες αγορές

Την παρθενική της παρουσία στις ξένες αγορές επιχειρεί η Oπουντία, το οινοπνευματώδες ποτό που παράγει ο παγκρήτιος Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αλόης, Φραγκόσυκου και Αρωματικών Φυτών η «Μινωική Γη», το οποίο προέρχεται από απόσταξη φραγκόσυκων και χαρακτηρίζεται και ως κρητική «τεκίλα».

Η OPUNTIA SPIRIT -όπως έχει ονομασθεί- θα παρουσιασθεί στην διεθνή έκθεση ποτών και τροφίμων «FOOD & LIFE» του Μονάχου που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 23 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 του ίδιου μήνα.
Με ανανεωμένη και πιο ελκυστική ετικέτα - συσκευασία, η Οπουντία φιλοδοξεί να κατακτήσει το Γερμανικό κοινό που αναζητά ποιοτικά αλλά και φυσικά προϊόντα, επισημαίνει ο παγκρήτιος Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αλόης, Φραγκόσυκου και Αρωματικών Φυτών.
Η Οπουντία θα βρίσκεται στο περίπτερο της Κρητικής Εταιρείας οινοπνευματωδών «CRETAN SPIRITS» του κ. Ν, Αγγελάκη, η οποία έχει και την ευθύνη εμφιάλωσης του προϊόντος.
Στο μεταξύ μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, της ποντοπόρου ναυτιλίας, επιφύλαξε την μέγιστη τιμή για την Οπουντία, αναγνωρίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νέου κρητικού οινοπνευματώδους ποτού και επιβραβεύοντας έτσι και τις προσπάθειες του συνεταιρισμού και στα άλλα προϊόντα.
Ειδικότερα, η εταιρεία προέβη στην αγορά μεγάλης ποσότητας Οπουντίας αλλά και μαρμελάδας φραγκόσυκου προκειμένου να τα στείλει ως δώρα σε συνεργάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Μια ενέργεια εξαιρετικά κολακευτική όχι μόνο για τον συνεταιρισμό και τα προϊόντα του αλλά και για την Κρήτη γενικότερα που θα πρέπει να βρει μιμητές και σε άλλες εταιρείες και κυρίως σε αυτές του νησιού όπως σημειώνει η «Μινωική Γη».
Επίσης η «Μινωική Γη» έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις γραμμές επεξεργασίας του φραγκόσυκου [πλύσιμο, καθαρισμός αγκαθιών, παρασκευή πούλπας κ.λ.π.] με σχετικά μικρό κόστος αφού τα περισσότερα μηχανήματα αγοράσθηκαν μετά από εξονυχιστική έρευνα αγοράς η κατασκευάσθηκαν από μηχανολόγους του συνεταιρισμού.
Έτσι το επόμενο διάστημα όλο το βάρος των προσπαθειών της διοίκησης επικεντρώνεται στην κατασκευή γραμμών για την επεξεργασία αλόης -που έχει συγκριτικά και το υψηλότερο κόστος- αλλά και στην εξεύρεση κτιριακών εγκαταστάσεων που να πληρούν τις υπό του νόμου προβλεπόμενες συνθήκες ώστε να τεθούν σε λειτουργία για την παρασκευή των προϊόντων του συνεταιρισμού.
Τέλος, αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για τις 20 Νοέμβρη, έκτακτη γενική συνέλευση της «Μινωικής Γης» με μοναδικό θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού. Η επαναληπτική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου και σε αυτήν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον τα ταμειακώς εντάξει μέλη.
ΑΠΕ