Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πουτίγκα λεμόνι Αρωματικό και ελαφρύ επιδόρπιο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3 λεμόνια (για το χυμό τους και μια φλούδα)
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά  ξεχωριστοί κρόκοι με τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
  •  1 πρέζα αλάτι         

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόβετε τα λεμόνια στη μέση, στύβετε και παίρνετε τον χυμό τους και κρατάτε 1 φλούδα λεμονιού για άρωμα.
  •  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  • Με το σύρμα, χτυπάτε τους κρόκους αυγών, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό.
  • Σε ένα μικρό μπολ, με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να έχει απαλή υφή.
  • Ανακατεύετε απαλά το ένα τρίτο της μαρέγκας μέσα στο μείγμα λεμονιού και στη συνέχεια και την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε στο δεύτερο ράφι του φούρνου.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
  • Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.http://www.newsbeast.gr