Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Διαβάζοντας κάποιος τις αποφάσεις που εκδίδουν σωρηδόν τα κατοχικά δικαστήρια για το νόμο Κατσέλη, τον καταλαμβάνει μια θλίψη για την κατάπτωση των πάντων στη χώρα μας και θα αναρωτηθεί: Δεν μπορεί κανείς πλέον να βρει το δίκιο του;
Κατ’ αρχήν πολλές αποφάσεις καταδικάζουν τους οφειλέτες προκαλώντας ταυτόχρονα
κοινωνικό αυτοματισμό. Άκουσον άκουσον, επικαλούνται σε ατομικές αστικές υποθέσεις, ότι τυχόν ανακούφιση του οφειλέτη θα αποτελέσει επιβράβευση έναντι των αόριστων συνετών οφειλετών που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους και θα προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στην κοινωνία. Χωρίς φυσικά να φέρουν κανένα συγκεκριμένο παράδειγμα οφειλέτη που είναι στην ίδια μοίρα με τον αιτούντα και παρόλα αυτά ο ένας είναι καλός και ο άλλος κακός άνθρωπος. Με τον τρόπο αυτό οι δικαστικές αυτές αποφάσεις, προσπαθούν να απομονώσουν κοινωνικά τον ανήμπορο πλέον οφειλέτη και να τον καταδικάσουν στη συνείδηση της κοινωνίας. Δηλαδή αντί να περιοριστούν αποκλειστικά στη συγκεκριμένη υπόθεση, επικαλούνται την αόριστη συμπεριφορά άλλων πολιτών, οι οποίοι φυσικά μπορεί να διαθέτουν εισοδήματα που ο συγκεκριμένος οφειλέτης δεν διαθέτει.
Άλλο σημείο πάλι των κατοχικών αυτών αποφάσεων είναι το ότι, ενώ πρόκειται για αστικές υποθέσεις, τις δικάζουν σαν ποινικές και επικαλούνται δόλο του οφειλέτη ή ακόμα και ενδεχόμενο δόλο (δηλαδή τον χαρακτηρίζουν στην ουσία απατεώνα), προκειμένου να προστατέψουν την «αθώα» τράπεζα, η οποία αθωώνεται παντελώς, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε μια αστική σύμβαση δανείου, στην οποία το κάθε μέρος ανέλαβε τον αντίστοιχο επιχειρηματικό κίνδυνο. Ο νόμος Κατσέλη απαιτεί μεν δόλο, αλλά αυτόν το δόλο θα πρέπει να τον αποδεικνύει η τράπεζα με αδιάσειστα στοιχεία και όχι να κάνουν κρίση οι δικαστές επί έωλων ισχυρισμών και αβάσιμων πιθανολογήσεων.
Ένα άλλο σημείο πάλι είναι το ότι οι κατοχικές αυτές δικαστικές αποφάσεις, επικαλούνται σπάταλη ζωή του οφειλέτη, επειδή για παράδειγμα είχε αγοράσει λέει πολυτελές αυτοκίνητο, ότι πούλησε περιουσιακά αντικείμενα, ότι έκανε ταξίδι στο εξωτερικό κ.λ.π. ενώ θα έπρεπε, κατά τις αποφάσεις αυτές, να είναι συνετός (σπαγκοραμμένος - φιλάργυρος), να φυλάει τα χρήματά του (προφανώς σε κάποια τράπεζα) και να μην ξοδεύει, αίροντας όμως με τον τρόπο αυτό, την λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας, όπου βασική αρχή είναι η συνεχής κυκλοφορία του χρήματος που δημιουργεί ανάπτυξη.
Πουθενά δεν γίνεται επίκληση του γεγονότος ότι το κράτος έχει χρεοκοπήσει, ότι η πατρίδα μας είναι υπό σκληρή οικονομική κατοχή, ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και γενικά ότι επικρατούν συνθήκες ανωτέρας βίας, τις οποίες δεν μπορούσε να προβλέψει ο μέσος οφειλέτης (αφού δεν τις είχαν προβλέψει ούτε οι κυβερνήσεις) ώστε να απαλλαγεί ο οφειλέτης με βάση την αρχή του δικαίου ότι «κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα».
Έτσι όμως όπως πάμε, στο τέλος θα έχουν «εκτελεστεί» και στιγματιστεί ως απατεώνες και σπάταλοι οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες.
Αυτό θέλουν τα ελληνικά δικαστήρια; Ή μήπως θα πρέπει να θέσουν την επιβίωση της κοινωνίας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πάνω από τα συμφέροντα των δανειστών και των funds;;; http://hassapis-peter.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.