«Πέμπτη φάλαγγα» ο ΣΕΒ – Σε γραμμή ΔΝΤ τινάζει στον αέρα τα εργασιακά

«Ο ΣΕΒ υποσκάπτει την προσπάθεια της κυβέρνησης και το μέτωπο με τους εταίρους, το οποίο έχει δημιουργηθεί» υπογράμμιζαν σε υψηλούς τόνους πηγές από το υπουργείο Εργασίας στον απόηχο της ανακοίνωσης του ΣΕΒ, με την οποία τάσσεται ...
υπέρ όλων των προτάσεων που έχει ρίξει στο τραπέζι το ΔΝΤ για τα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, όχι στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, λοκ άουτ)
Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί η συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη κοινωνική συναίνεση απέναντι στις ακραίες επιταγές των θεσμών και κυρίως του ΔΝΤ.
Σε αυτήν άπαντες επαναβεβαίωσαν τις θέσεις που είχαν διατυπωθεί από τον Ιούλιο, με τον ΣΕΒ λίγο αργότερα να διαφοροποιείται, διολισθαίνοντας στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ.
Έτσι, με ανακοίνωσή τους οι βιομήχανοι τάσσονται υπέρ της υπεροχής της επιχειρησιακής σύμβασης έναντι της κλαδικής με πρόσχημα πως εξασφαλίζει την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.
Πέραν αυτού, σημειώνουν πως στην παρούσα φάση και για κάποια χρόνια ακόμη οι ομαδικές απολύσεις αφορούν περιπτώσεις ζωής και θανάτου ορισμένων παραγωγικών μονάδων. Ο Σύνδεσμος ζητά να μην υπάρξει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των «κοινωνικών πλάνων» που θα συνοδεύουν τις μαζικές απολύσεις.
Η υποχρεωτική διαιτησία είναι θεμελιώδης στρέβλωση και η μονομερής προσφυγή δεν προβλέπεται από τους διεθνείς κανόνες.
Με άλλα λόγια στην πλέον κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, (οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιασκέψεων) οι Βιομήχανοι υιοθετούν σχεδόν πλήρως τις θέσεις του Ταμειου, δυσχεραίνοντας κατά πολύ τη θέση της κυβέρνησης σε ένα ζήτημα που η υπουργός Εργασίας «εμβληματικό» για την κυβέρνηση.
http://www.tribune.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων