23 Ιανουαρίου 2017

Βίδες με σπαράγγια και μανιτάρια Ιδιαίτερο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 450 γραμμάρια βίδες
  • 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας    

    Εκτέλεση

  • Πρώτα θα ετοιμάσετε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
  • Χτυπάτε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζετε σε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο στην άκρη.
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη.
  • Στραγγίζετε τα πορτσίνι και κρατάτε το νερό τους. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  • Στη συνέχεια παίρνετε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ , τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά.
  • Σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε στη σάλτσα το κρασί και το ½ κούπα νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
  • Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνετε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
  • Σε αυτό το σημείο βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
  • Αφού τα βράσετε και τα σουρώσετε, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε.
  • Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr