Εύκολη κρέμα λεμονιού

Υλικά για 2-4 άτομα

  • Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
  • 4 αυγά
  • 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 225 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κατσαρόλα
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 βάζο     

    Εκτέλεση

  • Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά.
  • Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνετεε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 2-4 εβδομάδες.http://www.newsbeast.gr