Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Τραγανή αχλαδόπιτα Μυρωδάτη και ιδιαίτερη συνταγή

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την πίτα
  • 4-5 αχλάδια
  • 1 κρόκος αυγού
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 90 γραμμάρια γάλα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 10 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 8 γραμμάρια ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
Για τη διακόσμηση
  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και κανέλα  

    Εκτέλεση

  • Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια του γλυκού νερό μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
  • Ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο αφού αφήσετε περίπου 80 γραμμάρια ζύμης στην άκρη.
  • Βάζετε σε ταψάκι το φύλλο αφού λαδώσετε και από πάνω κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και όταν κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.
  • Αδειάζετε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια, απλώνετε ομοιόμορφα και με τη ζύμη που κρατήσατε κάνετε κορδόνια-λεπτές λωρίδες σχέδια πάνω από την πίτα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.http://www.newsbeast.gr