Μοσχαράκι με πατάτες στη γάστρα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 15 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 μικρά πορτοκάλια
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνετε το κρέας.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά σε όλες τις πλευρές.
  • Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε το εξωτερικό τους μέρος.
  • Ακολούθως, μεταφέρετε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτετε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βάζετε τριγύρω τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
  • Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Σερβίροντας γαρνίρετε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.http://www.newsbeast.gr