Η γραφική κωμόπολη με τα παραδοσιακά σπίτια και τα στενά δρομάκια

Από τις ομορφότερες γωνιές της Πελοποννήσου, η Κορώνη στέκει στον μεσσηνιακό κόλπο με το κάστρο της αγέρωχο να αντικρίζει τη θάλασσα και το λιμάνι της να προσφέρει φιλόξενο καταφύγιο σε εκδρομείς και παραθεριστές.
Η όμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα,
είναι αγαπημένος προορισμός τόσο για την εκπληκτική τοποθεσία της, με θέα τη θάλασσα, όσο και για τη γραφική αρχιτεκτονική της και φυσικά το επιβλητικό κάστρο της που ταξιδεύει τον επισκέπτη στον χρόνο. Από τα τείχη του ξεκινά ο οικισμός, «ακουμπώντας» σε ιστορία αιώνων που φτάνει στα βυζαντινά χρόνια. Τα δρομάκια της Κορώνης οδηγούν στην κεντρική πύλη του κάστρου, στη βόρεια πλευρά του.
Στο εσωτερικό του διασώζονται ακόμα λαξευμένοι τάφοι, δεξαμενές για τη συλλογή του νερού της βροχής αλλά και εκκλησίες. Ο ναός της Αγίας Σοφίας, τρίκλιτη βασιλική από τον 12ο αιώνα, του Αγίου Χαραλάμπους, που ξεκίνησε ως καθολική εκκλησία αλλά λειτούργησε στο παρελθόν και ως τζαμί, και η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η κατασκευή της οποίας τοποθετείται στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκτός όμως από τα «σημάδια» της ιστορίας του κάστρου, ο επισκέπτης κοντοστέκεται για να απολαύσει την απαράμιλλη θέα, με όλη τη θάλασσα στα πόδια του.
Με αφετηρία το κάστρο, η βόλτα περιλαμβάνει περίπατο σε όμορφα σοκάκια ανάμεσα στα παραδοσιακά δίπατα σπίτια με τα κεραμίδια. Προορισμός το λιμάνι, με τα μαγαζάκια το ένα δίπλα στο άλλο να προσκαλούν τον ταξιδιώτη σε μικρή στάση για ούζο και μεζέδες. Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δημητρίου, της επτανησιακής σχολής, και το Ρολόι.
Η Κορώνη αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλων των εποχών, με την ευρύτερη περιοχή να ενδείκνυται για εκδρομές και ανακαλύψεις- συμπεριλαμβάνοντας τη Μεθώνη και την Πύλο. Το καλοκαίρι πολλές παραλίες, με τη γνωστή μεσσηνιακή ομορφιά τους, είναι πόλος έλξης όσων αναζητούν την ευκαιρία για μια δροσερή βουτιά.
ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΚΟΡΩΝΗ
http://www.newsbeast.gr