Σφολιατίνια με κανέλα Τραγανά και πεντανόστιμα

Υλικά για 15 σφολιατίνια

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δυο μπολ    

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την κανέλα και 1/4 της κούπας ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια του πάγκου εργασίας με το υπόλοιπο της ζάχαρης του πρώτου μπολ.
  • Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τη ζάχαρη και πλάστε με το πλάστη μέχρι να φτάσει τα 25 εκ.
  • Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα κανέλας.
  • Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη του δεύτερου μπολ.
  • Στη συνέχεια διπλώνετε τη ζύμη προς τα μέσα φέρνοντάς τη στο κέντρο της ζύμης. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
  • Τυλίγετε τη ζύμη σφιχτά με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ξετυλίγετε τη μεμβράνη από τη ζύμη και κόβετε σε ροδέλες ενός εκατοστού.
  •  Βάζετε τις ροδέλες ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς με αέρα για 10 - 15 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr