Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 10 κολοκύθια χοντρά
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 10 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 πατάτες κομμένες
  • 2 κομμάτια φέτα θρυμματισμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους
Για τη μπεσαμέλ
  • Ένα λίτρο γάλα
  • 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι  

    Εκτέλεση

  • Πλένετε τα κολοκύθια και αφαιρείτε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος.
  • Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το εσωτερικό από τα κολοκύθια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά.
  • Ψιλοκόβετε το εσωτερικό που αφαιρέσατε από τα κολοκύθια προηγουμένως και το βάζετε στο τηγάνι.
  • Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε να σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  • Μετά ρίχνετε στο τηγάνι τον κιμά και τον αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνετε το ρύζι, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  • Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά.
  • Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί θα είναι η γέμιση για τα κολοκύθια.
  • Γεμίζετε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
  • Στη συνέχεια συμπληρώνετε με τη μεσαμέλ σε κάθε κολοκυθάκι.
  • Τοποθετείτε όρθια τα κολοκύθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και βάζετε ανάμεσα τους τις κομμένες ντομάτες.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνετε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση.
  • Βάζετε τα κλωνάρια  μαϊντανού και τον άνηθο και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι στο φαγητό
  • Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
  • Μετά τα 50 λεπτά σβήνετε το φούρνο και αρχίζετε να φτιάχνετε το αυγολέμονο που θα συμπληρώσει το φαγητό.
  • Για να φτιάξετε το αυγολέμονο, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτετε τους κρόκους και σταδιακά λίγο - λίγο το λεμόνι.
  • Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο περιχύνετε τα κολοκύθια και το ανακατεύετε στην κατσαρόλα.
Για τη μπεσαμέλ
  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάτε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτετε όλο το αλεύρι.
  2. Ανακατεύετε καλά με σύρμα και μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, προσθέτετε το γάλα και βάζετε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι.
  3. Προσθέτετε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων