Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Τούρτα σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 240 ml γάλα
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο σοκολάτας
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 180 ml γάλα
  • 3 κούπες άχνη ζάχαρη
  • βανίλια
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 25 γραμμάρια κακάο σκόνη   

    Εκτέλεση

  • Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.
  • Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνετε στο αλεύρι τα κομματάκια του βουτύρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.
  • Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.
  • Χτυπάτε για 2 λεπτά και αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα (σε σχήμα καρδιάς) την οποία έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνετε στους 175 βαθμούς στην αντίσταση για 35 λεπτά.
  • Βγάζετε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας
  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, το κακάο, το βούτυρο και το γάλα.
  2. Όταν γίνει το μείγμα μια πηχτή κρέμα το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα την άχνη και με το μίξερ χειρός χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν πηχτή μους.
  3. Βάζετε το γλάσο στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Κόβετε το κέικ οριζόντια σε δυο δίσκους.
  4. Απλώνετε το 1/3 του γλάσου στην επιφάνεια του ενός δίσκου, βάζετε από πάνω τον άλλο δίσκο και με τη βοήθεια σπάτουλας απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κέικ το υπόλοιπο γλάσο.
  5. Στολίζετε αν θέλετε με φράουλες.http://www.newsbeast.gr