Η τέλεια συνταγή για κέικ αχλάδι

Το κέικ αυτό θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με το έντονο άρωμα μελιού και τη φρουτώδη γεύση του. Είναι ένα κέικ που σας προτείνουμε να το φτιάξετε καθώς θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν. Δεν είναι το κλασικό αφράτο κέικ...
η δομή του είναι πιο συμπαγής, ενώ έχοντας ποτίσει από το μελωμένο σιρόπι είναι τόσο ευχάριστα υγρό!

Υλικά
4 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
100 γραμ. μέλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
225 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. φρέσκο γάλα (με  1,5% λιπαρά)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα)
Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά  περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα αχλάδια από το σιρόπι.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα τα αχλάδια στην επιφάνειά του. Ψήνουμε το κέικ για 50' περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Ενώ είναι ακόμα ζεστό, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είχαμε κρατήσει. Σερβίρουμε αμέσως.   http://www.govastileto.gr