Το μυθικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν 70 χρόνια, κι είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ατμοσφαιρικά σημεία της Κεφαλονιάς, ένα θαύμα της φύσης, που προκαλεί δέος.
Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης.
Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη, και δημιουργήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Υπάρχει όμως και τεχνητή είσοδος, με σκαλοπάτια και έναν μακρύ υπόγειο διάδρομο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να δει από κοντά και να θαμπωθεί από τη σπάνια ομορφιά του σπηλαίου και τον εκπληκτικό διάκοσμο με σταλακτίτες.
Η λίμνη βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, και τα νερά της έχουν βάθος που ποικίλει, από δέκα έως τριάντα μέτρα. Μέσα της υπάρχει και ένα μικρό νησί. Χωρίζεται σε δύο θαλάμους, που σχηματίζουν κάτι σαν το γράμμα «Β», ο ένας λουσμένος στο φως, ο άλλος σκοτεινός και καλυμμένος με σταλαγμίτες.
Ο μύθος λέει ότι στο σημείο του σπηλαίου η νύμφη Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη) πνίγηκε μετά την απόρριψή της από τον θεό Πάνα. Γι’ αυτό ονομάζεται και «σπήλαιο των νυμφών».
ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑwww.newsbeast.gr/