Θαλασσινές εικόνες στη Νάουσα της Πάρου

Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη της Πάρου μετά την Παροικιά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Με το ασφαλές λιμανάκι της, γεμάτο πάντα ψαροκάικα, τα καλαίσθητα νησιωτικά σπίτια της και τη μεγάλη ιστορία της, η Νάουσα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς σε αυτό το κυκλαδίτικο νησί, που κάθε χρόνο «βουλιάζει» από τους τουρίστες.

Τα γραφικά δρομάκια της προσκαλούν τον επισκέπτη ενώ τα λευκά σπίτια της με φόντο το μπλε του Αιγαίου δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μαγική, καθώς ακούς το κύμα να σκάει δίπλα σου. Δίπλα στη θάλασσα είναι και ο ναός του Αγίου Νικολάου, που προστατεύει τους ψαράδες και τους ναυτικούς. Το λιμάνι σφύζει από ζωή, τόσο στη διάρκεια της ημέρας όσο και μέχρι αργά τη νύχτα. Η καρδιά της πόλης χτυπά και στην πλατεία της, λίγο πιο μέσα, όπου ντόπιοι και τουρίστες βολτάρουν στα σοκάκια της και απολαμβάνουν την ευχάριστη ατμόσφαιρά της.
Οι ρίζες της Νάουσας φτάνουν μέχρι τη βυζαντινή περίοδο. Τότε εκτιμάται πως άρχισε να διαμορφώνεται ο οικισμός γύρω από το λιμάνι. Σημάδι της εποχής εκείνης αποτελούν οι μικρές αλλά ιστορικές εκκλησίες της. Στις Κουκουναριές, στο νοτιοδυτικό άκρο του όρμου, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα από μυκηναϊκό ανάκτορο του 1200 π.Χ. Νότια, στη θέση Πλαστήρας, έχουν βρεθεί ειδώλια και τάφοι που παραπέμπουν στην πρωτοκυκλαδική εποχή.
ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣwww.newsbeast.gr