Ενας στους δέκα οδηγούς της Αθήνας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας, υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 2.145 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι οι 31 από αυτούς είχαν ξεπεράσει το ποσοστό των 0,60 ml/lt (πλημμέλημα).
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ήταν σε κατάσταση μέθης ( στην οποία φτάνει κανείς με περίπου πέντε ποτήρια οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού), κάτι που είναι απαγορευτικό για όσους χρησιμοποιούν οχήματα ή μηχανές.  Σε αυτές τις περιπτώσεις κατατίθεται μήνυση από τους ίδιους τους αστυνομικούς που διενεργούν τον έλεγχο, επιβάλλεται αυτομάτως εξάμηνη αφαίρεση διπλώματος στον μεθυσμένο οδηγό, ενώ αναφορικά με το ύψος του χρηματικού προστίμου, αυτό αποφασίζεται από το δικαστήριο.
Αντίστοιχα 36 οδηγοί είχαν ξεπεράσει το όριο των 0,40 ml/lt.  και 97 οδηγοί, οι οποίοι  ήταν άνω των 0,25 ml/lt, που είναι βάσει νομοθεσίας το όριο, στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει κανείς ακόμη και με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας. Για όσους έχουν ξεπεράσει το όριο των 0,25 ml/ lt και προσεγγίζουν αυτό των 0,40 ml/lt προβλέπεται επιβολή προστίμου 200 ευρώ.  Η τιμωρία που προβλέπεται για τους οδηγούς που έχουν ξεπεράσει το όριο των 0,40 ml/lt και προσεγγίζουν αυτό των 0,60 ml/lt είναι τρίμηνη αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας,  36 οδηγοί βρέθηκαν να έχουν ξεπεράσει το όριο των 0,10 ml/lt. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες νέων οδηγών ή μοτοσυκλετιστών και τους επιβάλλεται ένα πρόστιμο της τάξεως των 200 ευρώ.
Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 925 παραβάσεις και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα.
Πιο συγκεκριμένα, 56 άτομα παραβίασαν το κόκκινο σηματοδότη, 267 οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα, 261 οδηγοί μοτοσυκλετών δεν φορούσαν κράνος, 70 δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας στα οχήματά τους, 84 μιλούσαν στο κινητό τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ  2230 άτομα είχαν κάνει άλλες  παραβάσεις.
Συνολικά ακινητοποιήθηκαν 191 οχήματα, ενώ αφαιρέθηκαν  
489 πινακίδες κυκλοφορίας, 468 άδειες οδήγησης και 462 άδειες κυκλοφορίας. fonaklas.blogspot.com