Γαλαζοπράσινα νερά και νησιωτική γοητεία στα Σύβοτα

Χαρακτηρίζονται «εξωτικά» και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Η εναλλαγή του άφθονου πράσινου με τα γαλανά και τιρκουάζ νερά παραπέμπει σε κάποιον μακρινό εξωτικό προορισμό. Πρόκειται όμως για τα πανέμορφα Σύβοτα, στα συναρπαστικά παράλια της Ηπείρου.

Γνωστός από την αρχαιότητα, λόγω της ναυμαχίας των Συβότων του 433 π.Χ., ο παραθαλάσσιος οικισμός στα νότια του νομού Θεσπρωτίας αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ηπείρου, που ειδικά το καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο.
Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και θυμίζει φιόρδ. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο, τον οποίο κοσμούν, σαν κέντημα, νησάκια και νησίδες. Η δαντελωτή ακτογραμμή τα έχει όλα, από αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά μέχρι κρυφούς, άγνωστους ορμίσκους- που είναι όμως γνωστοί στους ιστιοπλόους, οι οποίοι κατακλύζουν την περιοχή, γοητευμένοι από τη γενναιόδωρη φυσική ομορφιά και τον κοσμοπολίτικο αέρα του οικισμού.
Κοντά στην ακτή, προσκλητήριο εξερεύνησης απευθύνουν πλήθος νησιών και νησίδων: Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος, Μουρτεμένο είναι μερικά από αυτά, και ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη δική του ονειρεμένη ακρογιαλιά. Πολύ γνωστές και δημοφιλείς είναι, μεταξύ πολλών, η Πισίνα αλλά και η Μπέλα Βράκα.
ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑwww.newsbeast.gr