Κουλουράκια αλμυρά.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
30 γρ. αλάτι
4 κρόκους αυγών
250 γρ. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

*Επιπλέον 3-4 κρόκους αυγών και κεφαλοτύρι για να αλείψουμε και να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια.

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου ή το χτυπάμε στο μίξερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε για φτιάξουμε μία ζύμη.
Πλάθουμε με τη ζύμη μπαστουνάκια πάχους δαχτύλου, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 5 λεπτά στην αρχή και κατόπιν τα βγάζουμε τα αλείφουμε για δεύτερη φορά με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.


Πηγή: lopis-place.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων