Γιουβαρλάκια αβγολέμονο.Παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • ⅔ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένo
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ζωμό
  • 2½ λίτρα νερό ή ζωμός κρέατος
  • 1 μέτριο καρότο (κομμένο)
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο στα 4)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το αβγολέμονο
  • 2-3 αβγά
  • χυμός 1-2 λεμονιών

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, 1 κουταλιά από βούτυρο λιωμένο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Παίρνετε μικρά κομμάτια από το μίγμα και φτιάχνετε μπαλάκια.
  3. Προσθέτετε όλα τα υλικά για το ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα καθώς και το υπόλοιπο βούτυρο.
  4. Αφήνετε τον ζωμό να βράσει για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτετε τα γιουβαρλάκια. (Αν ο ζωμός δεν τα σκεπάζει, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά).
  5. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Σπάτε τα αβγά και ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  6. Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
  7. Ρίχνετε τη μαρέγκα στους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Παίρνετε 1½ φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια και το προσθέτετε λίγο-λίγο στο αβγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
  9. Ρίχνετε το αβγολέμονο στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού.
  10. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να ζεσταθεί το φαγητό, χωρίς να βράσει.
  11. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό με επιπλέον χυμό λεμονιού εάν θέλετε.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων