Ψαράδες κυπριακού αλιευτικού συνελήφθησαν από το Ψευδοκράτος


Πέντε ψαράδες, οι οποίοι επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από τις αρχές του Ψευδοκράτους, εξέλιξη η οποία ανεβάζει περαιτέρω το «θερμόμετρο» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα και συγκεκριμένα, οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», οι πέντε ψαράδες, αιγυπτιακής καταγωγής, συνελήφθησαν χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία, ενώ το κυπριακό αλιευτικό ρυμουλκήθηκε προς το λιμάνι της Κερύνειας.
Ο ιδιοκτήτης του σκάφους, το οποίο εδρεύει στη Λεμεσό, επιβεβαίωσε πως το ψαροκάικο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, όταν πλοίο του τουρκικού ναυτικού το προσέγγισε.
Με πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, Τουρκοκύπριοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο σκάφος και συνέλαβαν τους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες.
Ο καπετάνιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόλαβε να ενημερώσει τις κυπριακές αρχές για την εξέλιξη του περιστατικού.
Η Λευκωσία έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την επιστροφή του σκάφους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, γνωστοποίησε, από την πλευρά του, ότι «έχει γίνει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη».
naftemporiki.gr