Γίγαντες στο φούρνο.Κλασική και αγαπημένη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) φασόλια γίγαντες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κύβο για όσπρια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
  • 2 κόκκινες + 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 συσκευασία (250 ml) συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 ½ φλ. ζεστό νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ.
  3. Την επομένη, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα, το ζωμό και τα βράζετε για περίπου 40΄.
  4. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  5. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5΄.
  6. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  7. Αφήνετε να βράσουν για 10΄ μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα φασόλια και προσθέτετε τα 2 ½ φλιτζάνια νερό.
  8. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τα φασόλια στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων