Κέικ λάβα.Σοκολατένιο γλυκό με ακαταμάχητη γεύση

Υλικά για 8 άτομα

  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο) ψιλοκομμένη
  • 240 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • παγωτό για το σερβίρισμα (όλα προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αποσύρετε.
  3. Ανακατεύετε μέσα λίγο-λίγο το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα μίγμα λείο και γυαλιστερό. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 7 περίπου λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα και ύστερα ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Τέλος, χτυπάτε μέσα, με χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, το αλεύρι και  τη βανίλια.
  6. Μοιράζετε το μίγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη χωρίς να τα παραγεμίσετε και τα βάζετε στο φούρνο.
  7. Τα ψήνετε για 11-12 λεπτά. Τα βγάζετε, περνάτε ένα μαχαιράκι στον περίγυρό τους, τα αναποδογυρίζετε αμέσως σε πιάτα και τα σερβίρετε με 1 κουταλιά παγωτό.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων