Κέικ λάβα.Σοκολατένιο γλυκό με ακαταμάχητη γεύση

Υλικά για 8 άτομα

  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο) ψιλοκομμένη
  • 240 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • παγωτό για το σερβίρισμα (όλα προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αποσύρετε.
  3. Ανακατεύετε μέσα λίγο-λίγο το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα μίγμα λείο και γυαλιστερό. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 7 περίπου λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα και ύστερα ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Τέλος, χτυπάτε μέσα, με χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, το αλεύρι και  τη βανίλια.
  6. Μοιράζετε το μίγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη χωρίς να τα παραγεμίσετε και τα βάζετε στο φούρνο.
  7. Τα ψήνετε για 11-12 λεπτά. Τα βγάζετε, περνάτε ένα μαχαιράκι στον περίγυρό τους, τα αναποδογυρίζετε αμέσως σε πιάτα και τα σερβίρετε με 1 κουταλιά παγωτό.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων