Εύκολη συνταγή για μπουγάτσα

Υλικά

1πακέτο φύλλο κρούστας

4 αυγά

1/2 lt γάλα

1 κρέμα γάλακτος


3 βανίλιες σε σκόνη

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε αρχικά δύο φύλλα σε ένα ταψί και μετά ξεκινάμε με φορά από τη μια άκρη προς την άλλη, να σουρώνουμε σαν βεντάλιες ένα προς ένα τα φύλλα και κάθε τόσο τα βουτυρώνουμε. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί έτσι, πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα φύλλα για 15 λεπτά στο φούρνο.

Παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Εν τω μεταξύ βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε τα υλικά φροντίζοντας να πάει παντού το μείγμα. Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και η μπουγάτσα είναι έτοιμη. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων