Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Δημόσιο ξεσπιτώνει πολίτες στα Βριλήσσια -Διεκδικεί δεκάδες οικόπεδα με Βασιλικό Διάταγμα του 1918

Δεκάδες οικόπεδα στα Βριλήσσια στα οποία έχουν χτιστεί σπίτια εδώ και δεκαετίες, διεκδικεί με αγωγές το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να διατηρεί την κυριότητά τους...

Το Δημόσιο μάλιστα έχει καταθέσει αγωγή και κατά του Δήμου Βριλησσίων, διεκδικώντας ακίνητο στο οποίο βρίσκεται κτήριο που αξιοποιεί η δημοτική αρχή.
Δικαστικοί επιμελητές έχουν παραδώσει σε περισσότερους από 100 κάτοικους της περιοχής αγωγές, με τις οποίες οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, στρέφονται εναντίον τους, αλλά και εναντίον των παιδιών τους σε περιπτώσεις που έχουν γίνει γονικές παροχές.  
Το Δημόσιο διεκδικεί δικαστικά τα ακίνητα, παρά το γεγονός πως βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και πως οι κάτοικοι έχουν στην κατοχή τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.
vrilissia-1.jpg
Στις αγωγές, τις οποίες αποκαλύπτει το Economistas.gr, αναφέρεται ότι πολλά από τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο από την Ιερά Μονή Πεντέλης και κηρύχθηκαν απαλλοτριωτέα το 1918 με Βασιλικό Διάταγμα.
Στη συνέχεια, με αποφάσεις της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Αθηνών, μεταγράφηκαν νόμιμα στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου Κρωπίας, τον Ιούνιο του 1922, τα αρχεία του οποίου καταστράφηκαν το 1944.
«Το γεγονός ότι το Δημόσιο διατήρησε μέχρι σήμερα την πρωτοτύπως αποκτηθείσα κυριότητα επί του κληροτεμαχίου 2583 προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα της οριστικής διανομής του αγροκτήματος, τα οποία κυρώθηκαν με την 152565/1951απόφαση του υπουργού Γεωργίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στις αγωγές το Δημόσιο.
Ζητάει επιπλέον να «αναγνωρισθεί το εμπράγματο δικαίωμα της αποκλειστικής κυριότητας, νομής και κατοχής του Ελληνικού Δημοσίου επί των περιγραφόμενων γεωτεμαχίων και να διαταχθεί η διόρθωση των ανακριβών εγγραφών στα οικεία Κτηματολογικά Βιβλία».
vrilissia-2.jpg
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, η δημοτική αρχή θα υποβάλει στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος πρόταση νομοθετικής παρέμβασης για να επιλυθεί το θέμα συνολικά και όχι κατά περίπτωση. 
Μιλώντας στο Economistas.gr, ο δικηγόρος Δημοσθένης Βασιλείου αναφέρει πως το Δημόσιο, προτού ασκήσει τις εν λόγω αγωγές υποβάλλοντας δεκάδες ιδιοκτήτες σε ψυχοφθόρους και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες, όφειλε με να ελέγξει τις προϋποθέσεις του νόμου 3127/2003.
«Ο νόμος ορίζει ότι ο νομέας του ακινήτου θεωρείται κύριος έναντι του Δημοσίου, α) εάν έχει νόμιμο τίτλο από επαχθή αιτία για 10 χρόνια ή β) εάν νέμεται το ακίνητο καλόπιστα για 30 έτη πριν τη δημοσίευση του Νόμου αυτού (19-03-2003)», τονίζει ο κος Βασιλείου.
Προσθέτει μάλιστα πως το Δημόσιο έχει ήδη ελέγξει τη νομική κατάσταση της περιοχής όπου ευρίσκονται τα επίδικα ακίνητα, κατά την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλεως, το οποίο έχει εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα, που αποτελεί πράξη της Κεντρικής Διοίκησης, δηλαδή του Κράτους.
Οι αγωγές θα εκδικαστούν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Οι κάτοικοι της περιοχής εναντίον των οποίων έχουν κατατεθεί αγωγές, αναμένεται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το Δημόσιο σε περίπτωση που δικαιωθούν.
vrilissia-3.jpg

economistas

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Social media: Ενεργοί το 82% των Ελλήνων.Στα 85 λεπτά το καθημερινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Το 82% των Ελλήνων είναι πια ενεργό στα  social media , με το Facebook να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών, οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν 85 λεπτά την ημέρα σερφάροντας στο  διαδίκτυ ο. Αυτά αναφέρει – μεταξύ πολλών άλλων – η τελευταία πανελλαδική... δειγματοληπτική έρευνα “Focus on Tech Life Tips” της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πόσο κόστισε η ταινία με τον Μπαντέρας στο ελληνικό δημόσιο...

Η ξένη παραγωγή με τον Αντόνιο Μπαντέρας, που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, επιδοτήθηκε και αυτή από τον «νόμο Κρέτσου». 

«Μπουρλότο» με Ελπιδοφόρο...

Σε... απομόνωση μπαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς η επιλογή του να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ. 

Freelancers: ΕΦΚΑ και Βρούτσης αποκαλύπτουν τον Χατζηδάκη...

Η κοινωνική κατακραυγή για την επιχειρούμενη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που αφορά 115 εργαζόμενους στην efood, καταβαραθρώνει την εταιρεία,

ΔΕΝ βρισκουν νοσηλευτες για το Νοσοκομειο ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Νοσοκομείο Καβάλας νοικιάζει νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική, επειδή έθεσε σε αναστολή τους δικούς του νοσηλευτές.

Σπιτικό ψωμί με προζύμι...

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Προζύμι      ΥΛΙΚΑ Για περίπου 2,5 lt προζύμι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520 ml νερό εμφιαλωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ιδιώτες η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου Ημέρα γεμάτη σημαντικές ειδήσεις ήταν η χθεσινή για τη ΔΕΗ, ΔΕΗ -3,11 % καθώς η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου -που κινήθηκαν εντός στόχων- δημοσιοποίησε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Την υψηλότερη τιμή διεθνώς το τυποποιημένο ελληνικό extra ελαιόλαδο

Την εδραιωμένη πεποίθηση ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τις πιο premium εκφράσεις του καθιερωμένου ιταλικού έρχονται να επιβεβαιώσουν τα τελευταία στοιχεία εξαγωγών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), που δείχνουν ότι οι εξαγωγές τυποποιημένου της χώρας εξασφαλίζουν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία μεταξύ των υπόλοιπων ανταγωνιστών της Μεσογείου.

5 ευρώ για αγουρέλαια, προπωλήσεις με 4 και ώθηση από σπορέλαια

Αυτά, σε μια παγκόσμια συγκυρία ενισχυμένης ζήτησης κατά την οποία ούτε τα ανταγωνιστικά σπορέλαια μπορούν να δώσουν τελικά τόσο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.

ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοτόπουλο

Υλικά     750 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 8 κομμάτια     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο     3-4 φρέσκες ντομάτες ή ανάλογο χυμό     4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες     1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο + λάδι για τηγάνισμα