Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Αμύγδαλα 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουτάλι της σούπας
  • Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας
  • Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Κονιάκ 1 ποτήρι του λικέρ
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Αυγά 5 -6 τεμ (μέτρια) χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Κουβερτούρα σε σταγόνες 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη
  • Λεμόνι 1 τον χυμό και το ξύσμα
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Μέλι 2 κουταλιές της σούπας
  • Νερό 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Λεμόνι 1/2 τον χυμό του

Οδηγίες

Αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά  το 1  1/2  φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα. Σε μπολ ανακατεύουμε , τα αλεσμένα αμύγδαλα, την φρυγανιά τριμμένη, προσθέτουμε το μπείκιν παούντερ, την κανέλα,το αλάτι και τις σταγόνες. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το κονιάκ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα  ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και αδειάζουμε στο μπολ με την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα ,αδειάζουμε το μείγμα, γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Τα χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς περίπου για 5ο λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και το χυμό λεμονιού και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά. Αφού ψηθεί η πίτα μας και κρυώσει, την σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Καβουρδίζουμε ελαφρώς στον φούρνο ή σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού από τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε το γλυκό μας.            www.chefoulis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων