Ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ευρώπης βρίσκεται στη Δράμα

Ανάμεσα στα 60 καλύτερα πάρκα της Ευρώπης βρίσκεται και αυτό της Αγίας Βαρβάρας στην καρδιά της πόλης της Δράμας. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της, ενώ καταλαμβάνει μία έκταση 60 στρεμμάτων.
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό υδροβιότοπο, με πολλά τρεχούμενα νερά, λίμνες και καταρράκτες σε ένα περιβάλλον που αποτελεί πραγματική όαση. Άλλωστε, η ετυμολογία του ονόματος Δράμα, προέρχεται από το «Ύδραμα» και «Δύραμα», λόγω της αφθονίας των νερών που αναβλύζουν στην περιοχή.                        
Το Πάρκο, από την άλλη, πήρε το όνομά του από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί την Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να τη γκρεμίσουν και να φτιάξουν στη θέση της ένα τζαμί, η εκκλησία σκεπάστηκε από νερά κι έτσι διασώθηκε. Μάλιστα, μέσα στα καθαρά νερά της Αγίας Βαρβάρας διακρίνει κανείς θεμέλια ενός κτίσματος, όπου σύμφωνα με τον θρύλο πρόκειται για τα ερείπια της εκκλησίας αυτής.
Το Πάρκο αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη. Και το σκηνικό που συναντά ο επισκέπτης είναι μοναδικής ομορφιάς με αιωνόβια δέντρα, λίμνες και ξύλινα γεφυράκια. Εκεί ζουν πάπιες, χήνες και κύκνοι που το κάνουν να μοιάζει με σελίδα παραμυθιού.






www.newsbeast.gr