Χωνάκια σφολιάτας με κρέμα λεμόνι

Υλικά

Για 4-6 άτομα



Για τη ζύμη

250 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας

Για την κρέμα λεμόνι

Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
4 αυγά
325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 κατσαρόλα
1 αυγοδάρτη
1 βάζο
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ανοίξτε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών. Κόψτε τη σε λωρίδες, με φάρδος 2 εκ. και μήκος 30 εκ. Τυλίξτε τις λωρίδες σε μεταλλικά χωνάκια. Σε κάθε στροφή, προσέξτε να επανωτίζει η ζύμη στην προηγούμενη. Βρέξτε λίγο την πλευρά αυτής της λωρίδας που επανωτίζει, για να κολλήσει καλύτερα.

Αραδιάτε τα χωνάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού προηγουμένως την έχετε βουτυρώσει. Αλείψτε την επάνω επιφάνειά τους με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. ΄Οταν κρυώσουν ελαφρά, βγάλτε τα από τα μεταλλικά χωνάκια. Γεμίστε τα ψημένα χωνάκια με την κρέμα λεμόνι.

Για την κρέμα λεμόνι

Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.               www.govastileto.gr

Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.