Κεφτεδάκια με σάλτσα στον φούρνο

Προετοιμασία 25΄
Ψήσιμο περίπου 40΄
Yλικά (για 6 μερίδες)
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
2 αβγά
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 μάτσο (όχι πολύ μεγάλο) μαϊντανός
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο σε γάλα)
1/4 ποτηριού (50 ml) ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τηγάνισμα
ρίγανη
αλάτι, πιπέριΓια τη σάλτσα
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 ποτήρι (200 ml)
ελαιόλαδο
Στύβουμε καλά το ψωμί ώστε να στραγγίξει από το γάλα. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση μακρόστενα, και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους.
Σάλτσα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια με τον πελτέ. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε όταν δεν είναι εντελώς έτοιμη, αλλά έχουν μαλακώσει τα υλικά. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.                   www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων