Το γραφικό Λιτόχωρο θα σας εντυπωσιάσει

Είναι χτισμένο στους πρόποδες του «ιερού» βουνού των 12 Θεών του Ολύμπου. Και αγέρωχο ορθώνει το ανάστημα του εκεί στις πλαγιές του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου. Ο λόγος για το Λιτόχωρο, το «σκαλοπάτι» που σε οδηγεί στο βουνό των Θεών, όπως συνηθίζουν να λένε (και όχι άδικα) ντόπιοι και περαστικοί, που φεύγουν ενθουσιασμένοι από αυτό το πανέμορφο μέρος.

Το Λιτόχωρο είναι χτισμένο στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα κι αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλων των εποχών. Σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής αλλά και κάποια νεοκλασικά, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες κρήνες και φυσικά η επιβλητική σκιά του Ολύμπου συνθέτουν το εκθαμβωτικό ψηφιδωτό της περιοχής. Στο πάρκο Κατούνια, στην είσοδο της πόλης, βρίσκεται το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την πλούσια ναυτική παράδοση του τόπου.
Η γραφική αυτή κωμόπολη είναι συνυφασμένη με τις εξερευνήσεις του βουνού των Θεών, καθώς αποτελεί μία από τις συνηθέστερες αφετηρίες για εκδρομές στον Όλυμπο. Αν βρεθείτε στο Λιτόχωρο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το φαράγγι του ποταμού Ενιπέα, μία εντυπωσιακή διαδρομή με αφετηρία τους Μύλους.
Η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη μία πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού και κάνιονινγκ.






www.newsbeast.gr