Η ακαταμάχητη γοητεία της Πύλου

Χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου, απέναντι από το νησάκι Σφακτηρία, βρίσκεται η Πύλος. Η όμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας με τη λαμπρή ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αρχαίων χρόνων, ενώ στα νεότερα χρόνια είναι ταυτισμένη με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.
Αμφιθεατρικά χτισμένη, με το Νεόκαστρο ή Νιόκαστρο να δεσπόζει από πάνω της,
η Πύλος τα έχει όλα. Και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και εικόνες στον επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου. Η καρδιά της γραφικής αυτής κωμόπολης χτυπά στην πλατεία Τριών Ναυάρχων με τους φοίνικες αλλά και τον παραλιακό της δρόμο.
Το κάστρο της θεωρείται από τα πιο καλά διατηρημένα στην Ελλάδα και εντυπωσιακή είναι και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον περίβολό του, που λειτούργησε για χρόνια ως τζαμί. Οι περίπατοι στους δρόμους της πόλης χαλαρώνουν τον επισκέπτη. Στα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το μουσείο, το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στον παραλιακό δρόμο καθώς και οι Καμάρες, που βρίσκονται λίγο έξω από τον οικισμό και αποτελούν τμήμα του παλιού υδραγωγείου.
Όταν βρεθείς στην Πύλο, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι νοερά σε ένα σταυροδρόμι του ένδοξου παρελθόντος της, όπου τα Ομηρικά χρόνια συναντάνε τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η Πύλος, όπως αφηγείται ο Όμηρος, ήταν η πρωτεύουσα στο βασίλειο του Νέστορα, ένα από τα πιο σημαντικά της μυκηναϊκής περιόδου. Όπως, άλλωστε, μαρτυρούν και τα αρχαιολογικά ευρήματα του ανακτόρου που είναι γνωστό ως το Ανάκτορο του Νέστορα.
Είναι, όμως και άρρηκτα συνδεδεμένη με την περίφημη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, το 1827, η οποία κατέληξε με πανωλεθρία του στόλου του Ιμπραήμ, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την Πελοπόννησο, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανεξαρτησία της Ελλάδας.


www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων