Πιτίνο: Αγώνας... νηπιαγωγείων το Κεντάκι-Λούιβιλ μπροστά στο ελληνικό ντέρμπι


O Ρικ Πιτίνο είχε δηλώσει πως η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του θύμισε Κεντάκι, όμως κάποιος τον διόρθωσε ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ.
Ο Αμερικανός προπονητής των «πρασίνων» δήλωσε κατά τη Media Day του Παναθηναϊκού,
πριν το ματς της 16ης αγωνιστικής της Euroleague με τον Ολυμπιακό, ότι «ο GM των Γκρίζλις, τον οποίο προσέλαβα στην ίδια θέση όταν ανέλαβα τους Σέλτικς, μου είπε πως το ματς Κεντάκι-Λούιβιλ είναι σαν αγώνας μεταξύ νηπιαγωγείων, σε σχέση με το ελληνικό ντέρμπι».
Όσο για τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του; «Είπα στα παιδιά πως για να νικήσουμε εκτός έδρας πρέπει να είμαστε 8-10 πόντους καλύτεροι. Αν δεν είμαστε, θα πάει στο τελευταίο σουτ ή θα έχει ο αντίπαλος τον έλεγχο. Πρέπει να παίζεις εξαιρετικά εκτός έδρας για να νικήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο».
Για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, απάντησε «δεν θα σας τις πω», ενώ αναφέρθηκε στους Έλληνες οπαδούς: «Έχω ξετρελαθεί με τον κόσμο εδώ. Πήγα να φάω κάτι, με είδε ένας φίλος του Ολυμπιακού και με ρώτησε αν είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνετε, άλλαξα τραπέζι».     www.naftemporiki.gr