Δήμος πληρώνει τροχαίο με «δράστη» ένα αδέσποτο.....

Βόλος: Καμπάνα 58.000 € από δικαστήριο γιατί δεν μερίμνησε για την περισυλλογή από τους δρόμους
Aποζημίωση ύψους 58.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει ο Δήμος Βόλου στον σύζυγο ...
και στα τέσσερα παιδιά μιας 35χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της το 2005 σε τροχαίο δυστύχημα, όταν στον δρόμο της πετάχτηκε ένας αδέσποτος σκύλος.
«Το δικαστήριο, ύστερα από μακρόχρονο δικαστικό αγώνα, έκρινε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται στην παράνομη παράλειψη των οργάνων του τότε Δήμου Νέας Ιωνίας να μεριμνήσουν για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων, προκειμένου να διασφαλιστούν η ακίνδυνη χρήση των δημόσιων χώρων από τους δημότες και η προστασία της υγείας και της ζωής τους. Με το σκεπτικό αυτό επιδίκασε σε βάρος του Δήμου Βόλου το ανωτέρω ποσό αποζημίωσης ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν ο σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά της γυναίκας, λαμβάνοντας υπόψη τη στεναχώρια, τη συναισθηματική απώλεια και τη φροντίδα που βίωσαν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος της οικογένειας.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στις 13 Οκτωβρίου 2005 επί της οδού Παρασκευοπούλου. Η 35χρονη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα με προορισμό τον Βόλο, έχασε τη ζωή της όταν ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο ζώο πετάχτηκε μπροστά της.
Εκείνη, μη μπορώντας να αντιδράσει, έπεσε με το όχημά της πάνω στο ζώο, το οποίο πέθανε επί τόπου, ενώ η ίδια υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η οδηγός μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύτηκε έως και την επόμενη μέρα και στη συνέχεια υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», στον τόπο του δυστυχήματος δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ούτε ίχνη φρεναρίσματος, όμως υπήρχε εμφανές το σύρσιμο της μοτοσικλέτας στο οδόστρωμα για 14 συνολικά μέτρα.
δημοκρατια

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Σπιτικό προφιτερόλ

ζώδια Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 12 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Η ζήτηση ωθεί ψηλότερα και μέχρι τα 60 λεπτά την τιμή παραγωγού πατάτας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων