4 τρόποι να σταματήσεις να πεινάς συνέχεια όταν κάνεις δίαιτα

Νιώθω ότι λιμοκτονώ όλη μέρα». «Αυτήν τη στιγμή θα μπορούσα να φάω τα πάντα». «Τρώω σχετικά φυσιολογικά αλλά συνεχίζω να πεινάω πολύ». Μήπως όλα αυτά σου θυμίζουν κάτι; Μήπως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εγκαταλείπεις μία δίαιτα, λίγο αφότου την ξεκινάς;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, αυτό είναι το βασικό αίτιο διακοπής
της δίαιτας. Το αίσθημα της έντονης πείνας.

Πριν μάθεις πώς θα σταματήσεις τη μόνιμη πείνα που νιώθεις όταν κάνεις δίαιτα, ας μάθουμε τι είναι αυτό ακριβώς που την προκαλεί. Όλα οφείλονται στην ορμόνη γκρελίνη, που σε ενημερώνει για το πότε πρέπει να τρως και πότε χρειάζεσαι «καύσιμα».

Ξεκινάει σαν ψίθυρος και γίνεται κραυγή που σου φωνάζει «φάε ένα burger και τηγανητές πατάτες τώρα». Ποια είναι η λύση; Να μην ενδώσεις. Αν έχεις φάει ένα αξιοπρεπές γεύμα, άσε την πείνα να ξεθυμάνει και μη βιαστείς να ξαναφάς κάτι. Το ζητούμενο δεν είναι να μειώσεις τα γεύματα ή τις ποσότητες, αλλά να αγνοείς την πείνα όταν σου χτυπάει την πόρτα. Αλλά για να την αγνοήσεις, υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν σε αυτήν την «εκστρατεία».
Διάλεξε τη σωστή δίαιτα για εσένα
Προτού ξεκινήσεις κάτι, πρέπει να τσεκάρεις αν είναι κατάλληλο για εσένα. Κάτι που βοηθά είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν θα μπορούσες να ακολουθείς αυτήν τη δίαιτα και σε 5 χρόνια από σήμερα. Αν η απάντηση είναι «όχι», σημαίνει ότι αυτή η δίαιτα δε θα έχει πολλή διάρκεια. Δε σημαίνει ότι επειδή λειτουργεί για την κολλητή σου, είναι και η καταλληλότερη επιλογή για εσένα. Χρειάζεσαι μία δίαιτα με τροφές που σου αρέσουν (έστω στην πλειοψηφία τους) και που προσαρμόζεται βολικά στο πρόγραμμά σου.

Περισσότερη πρωτεΐνη
Ενώ ακούς ότι χρειάζεσαι περισσότερη πρωτεΐνη όταν κάνεις δίαιτα, αμελείς να φας τις σωστές ποσότητες. Αυτή είναι όμως που σε κάνει να χορταίνεις ενισχύοντας το μεταβολισμό σου ώστε να κάψεις περισσότερο σωματικό λίπος. Και γίνεται ο βασικός σου σύμμαχος κόντρα στην πείνα.
Μήπως ξεχνάς τις ίνες;
Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερες ίνες τρως, τόσο λιγότερες θερμίδες καταναλώνεις. Αυτό συμβαίνει γιατί σε βοηθούν να χορτάσεις πιο εύκολα και δεν καταλήγεις να τρως ό,τι βρεις μπροστά σου. Και πού θα τις βρεις; Στα φρούτα και τα λαχανικά.

Κόψε ρυθμό
Η μαμά σου έλεγε να μετράς τις μπουκιές σου ώστε να χωνέψεις καλύτερα ή να μη βιάζεσαι όταν κάθεσαι στο τραπέζι. Θα έχεις προσέξει ότι όταν τρως λαίμαργα και βιαστικά, τρως περισσότερο και μετά έχεις καούρες στο στομάχι. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να επιβραδύνεις τους ρυθμούς σου, είναι ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να λάβει το μήνυμα ότι δεν πεινάς πια. Επομένως, φάε με το πάσο σου.                      www.govastileto.gr