4 μύθοι για τους υδατάνθρακες που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Ο υδατάνθρακας δεν είναι ο εχθρός μας και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι μύθοι που πρέπει να καταρρίψεις, πριν αποφασίσεις ότι είναι απαγορευτικό να τρως μακαρόνια ή πατάτες. Ενώ κάποιες διατροφικές επιλογές ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες κάποιων οργανισμών, δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις.
Πάμε να δούμε τις πιο κλασικές λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν και δαιμονοποιούν τον υδατάνθρακα.
Οι δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες είναι για όλους

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφές που περιλαμβάνουν λίγους υδατάνθρακες βοηθούν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο για συγκεκριμένες ασθένειες. Ωστόσο, ένα διατροφικό μοτίβο δεν μπορεί να έχει την ίδια εφαρμογή σε όλους τους οργανισμούς. Κάποιοι μπορεί να μη νιώθουν καλά και να τους λείπουν κάποιες τροφές ενώ άλλοι ίσως δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο σώμα τους. Σημείωσε επίσης ότι οι αθλητές ή όσοι ασκούνται, χρειάζονται περισσότερους υδατάνθρακες από αυτούς που προτείνονται σε αυτού του τύπου τις δίαιτες.

Όλοι οι υδατάνθρακες παχαίνουν
Ο υδατάνθρακας είναι παχυντικός όταν έχει υποστεί επεξεργασία και βρίσκεται σε εθιστικές τροφές, τις οποίες δεν μπορείς να σταματήσεις. Για παράδειγμα, οι ψητές πατάτες είναι γεμάτες φυτικές ίνες και σε χορταίνουν.

Αποκλείεται να παχύνεις αν ακολουθείς δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες
Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι είναι ακατόρθωτο να πάρουν βάρος αν η πρόσληψη υδατάνθρακα και τα επίπεδα ινσουλίνης μένουν σε χαμηλά επίπεδα. Υπάρχουν όμως τροφές, όπως το τυρί και οι ξηροί καρποί που γίνονται παχυντικές, αν το παρακάνεις με την ποσότητα και τσιμπολογάς ασυναίσθητα επειδή θεωρείς ότι είναι «ακίνδυνες». Επομένως, και σε αυτήν την περίπτωση, ισχύει ότι πρέπει να τρώμε τα πάντα με μέτρο.

Οι υδατάνθρακες προκαλούν ασθένειες
Καταρχάς, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κανένας υδατάνθρακας, από μόνος του, δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια ασθένεια. Απλώς υπάρχουν ήδη υπάρχοντα θέματα υγείας που είναι καλό να μη συνδυάζονται με τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Οι άνθρωποι που έχουν δυσλειτουργικό μεταβολισμό πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές με πολύ ή επεξεργασμένο υδατάνθρακα. Αν όμως δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, δεν κινδυνεύεις σε καμία περίπτωση.                  www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων