Ενόχληση των Αμερικανών για τη “χρυσή βίζα” στην Ελλάδα

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι ένας καλός τρόπος να αποκτήσουν ευρωπαϊκή βίζα κυρίως Κινέζοι πολίτες, γεγονός που δεν τους προκαλεί ενθουσιασμό.


Οι πληροφορίες έρχονται από διαφορετικές πηγές,

ωστόσο, συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Ακόμα και πίσω από τις φαινομενικά πιο αδιάφορες επιλογές, κρύβεται τις περισσότερες φορές έντονο παρασκήνιο. Ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται ξένα συμφέροντα. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα;

Όπως πληροφορείται από αρμόδιες πηγές η Voria.gr, ένας από τους λόγους που ο αμερικανικός παράγοντας ήταν δυσαρεστημένος από την προηγούμενη κυβέρνηση, προς το τέλος της θητείας της, είχε να κάνει παραδόξως με το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε απλοποιήσει πολύ τις διαδικασίες απόκτησης της golden visa από πολίτες τρίτων χωρών. Ο στόχος του υπουργείου, βεβαίως, ήταν προφανής: για να βοηθήσει, όσο μπορούσε, τα έσοδα.

Αυτό, όμως, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να το αποδεχθούν εύκολα οι Αμερικανοί, γιατί πίστευαν ότι παράλληλα αυτός ήταν κι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσουν εύκολα την ευρωπαϊκή βίζα, κυρίως Κινέζοι πολίτες, γεγονός το οποίο δεν προκαλεί ποτέ κύματα ενθουσιασμού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Γι αυτό και συχνά πυκνά εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για το φαινόμενο.

Και μια και ο λόγος σε κινεζικά συμφέροντα στην Ελλάδα, να μεταφέρουμε κι ένα άλλο, πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο, που εξελίσσεται στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες. Όπως μαθαίνουμε, η εδώ αμερικανική αλλά και η βρετανική πρεσβεία, φέρονται να έχουν εκφράσει τον σκεπτικισμό τους και δεν επιθυμούν επ ουδενί να υπογράψει μεγάλος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός σύμβαση απόκτησης 5G σε εταιρεία τρίτης, δηλαδή ασιατικής χώρας.

Εννοείται ότι επισήμως τίποτα από όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν εμπλεκόμενο, όμως όσοι ισχυρίζονται ότι είναι μύστες των παρασκηνίων επιμένουν ότι ισχύουν στο απόλυτο.

Πηγή: voria.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων