Μάφινς με μήλο και κανέλα

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1/4 κ. γλ. βανίλια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα μήλα
Για την γαρνιτούρα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1/8 κ. γλ. κανέλα
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε την βανίλια και ανακατέψτε.
  4. Στραγγίστε τα μήλα και προσθέστε τα σταδικακά στο μείγμα. Τοποθετείστε το μείγμα στις θήκες ψησίματος για μάφινς.
Για την γαρνιτούρα
  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και την κανέλα. Προσθέστε την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κα ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
  2. Γαρνίρετε τα μάφινς με το παραπάνω μείγμα.
  3. Ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθούν αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από τις φόρμες.      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων