Λαχταριστές πατατοκροκέτες με τυρί!

Νόστιμες, τραγανές και πικάντικες κροκέτες από πατάτα με γέμιση τυρί.
Υλικά
1 μεγάλη πατάτα
80 γρ. φέτα
80 γρ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ. άνηθος
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 αβγό
Αλάτι, πιπέρι
Για τον χυλό

6-7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτάκι μπύρας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Βράστε καλά την πατάτα και λιώστε τη με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέστε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε τα καλά. Σε ένα μικρότερο μπολ αναμείξτε τα υλικά για τον χυλό μέχρι να σταθεροποιηθεί αρκετά. Στη συνέχεια μεταφέρετε τον χυλό στο μείγμα της πατάτας, ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα, καλύψτε το μπολ με ένα σελοφάν και αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για ένα τέταρτο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και το μείγμα να «ξεκουραστεί».
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να «κάψει» και με ένα μεγάλο κουτάλι τηγανίστε το μείγμα σε μπαλάκια. Γυρίστε τις κροκέτες ώστε να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, αλλά απομακρύνετέ τις εγκαίρως από τη φωτιά ώστε το εσωτερικό τους να παραμείνει ζουμερό. Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα και πιο ελαφριά γεύση, μπορείτε να ψήσετε τις κροκέτες σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, χρησιμοποιώντας ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα.    www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων