«Σφαλιάρα» Βρούτση στους συνταξιούχους: «13η και 14η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχει»

Γκρέμισε κάθε ελπίδα στους συνταξιούχους ο υπουργός Eργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς ξεκαθάρισε ότι «13η και 14η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχει».
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ..
μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δωθεί εκ νέου ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους, το πήγε ένα βήμα παρακάτω και δήλωσε «ότι θέλουμε να υπάρξει ένας μόνιμος υποστηρικτικός μηχανισμός στο ασφαλιστικό – 13η και 14η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχει».
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2020, και «ότι το νέο ασφαλιστικό θα παρέχει απλότητα, ευελιξία και ελευθερία στον ασφαλισμένο.
»Σε σχέση με το προηγούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυτό που θα έρθει στη Βουλή, θα αποσυνδέεται από τις χρονοκλάσεις, θα αποσυνδέεται από το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό και θα εκπίπτει από το φορολογικό εισόδημα».
Μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Βρούτσης είπε «ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αύξηση των επικουρικών συντάξεων στο προσεχές διάστημα».
Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε «ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες έκδοσης τους.
»Ωστόσο με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό στον ΕΦΚΑ δεν λύνεται το πρόβλημα.
»Για αυτό το λόγο το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τον e-EFKA για τους ασφαλισμένους».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, κατά το οποίο θα δοθούν σε funds τα 12 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων, ο κ. Βρούτσης τόνισε «ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο που λέει το Reuters», συμπληρώνοντας ότι «η σχέση μου με τον κ. Μηταράκη είναι άριστη», καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα περί του αντιθέτου. fonaklas.blogspot.com