Είστε ωραίοι τύποι! Δεν έχουμε «μαντήλι να κλάψουμε», αλλά θα δώσουμε 3.011.000€ για τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Η κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει στο ελάχιστο τους βουλευτές μας, αφού μόνο για τα αυτοκίνητά τους, τα οποία λαμβάνουν μέσω του Κοινοβουλίου, ο κρατικός Προϋπολογισμός επιβαρύνεται ...
κατά 406.000 ευρώ για έναν χρόνο με το πρόσχημα της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων!
Συγκεκριμένα, ενώ για το 2019 το σχετικό κονδύλι που προβλεπόταν για τον λόγο αυτόν ήταν 2.605.000 ευρώ, πλέον για τον επόμενο χρόνο το συγκεκριμένο ποσό αυξήθηκε σε 3.011.000 ευρώ! Την ώρα που η κοινωνία συνεχίζει να ασφυκτιά οικονομικά, οι εκπρόσωποί της λειτουργούν σε άλλα επίπεδα, φτάνοντας σε σημεία πρόκλησης και σίγουρα χωρίς να αποτελούν το παράδειγμα για τους πολίτες.

Σε σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν οι τύποι των αυτοκινήτων που θα εκμισθώσει η Βουλή για την επόμενη τετραετία, τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι βουλευτές.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, στη φετινή απόφαση ξεκαθαρίζεται πως οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας, καθώς και αυτοί των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας, αλλά και οι Έλληνες ευρωβουλευτές μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρικό μοντέλο, και μάλιστα με μηνιαίο μίσθωμα υψηλότερο ή ίσο με το αντίστοιχο των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Δηλαδή, το μηνιαίο μίσθωμα για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως 1.600 κ. εκ. ανέρχεται σε 450 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας, ενώ για τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο κυβισμός των κινητήρων ανεβαίνει στα 1.800 κ. εκ. και το μηνιαίο μίσθωμα στα 765 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση και για τις δύο κατηγορίες βουλευτών, οι οποίοι μπορούν να τα αποκτήσουν δικαιολογώντας το υψηλό μίσθωμα, που ανέρχεται σε 765 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Επίσης, η απόφαση ορίζει ότι οι βουλευτές απαγορεύεται να παραγγείλουν κάμπριο αυτοκίνητα, ενώ επιτρέπονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι, όπως sedan, hatchback και SUV με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. Η μίσθωση των οχημάτων θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2024.
www.newsbreak.gr