Με ημιαπασχόληση και μισθό των 400 ευρώ ένας στους τρεις εργαζόμενους...

Μόλις 404,50 ευρώ είναι ο μέσος μηνιαίος μισθός για σχεδόν έναν στους τρεις εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με...
στοιχεία του ΕΦΚΑ για την απασχόληση..

τον Απρίλιο του 2019 που παρουσιάζει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).


Αυτό, όπως επισημαίνει, αφορά 674.274 (ποσοστό 28,66%) που απασχολούνται μερικώς, στο σύνολο των 2.352.294 εργαζομένων.

«Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου), όπως αυτές καταγράφονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (7.000 μετατροπές που έγιναν μόνο τον Σεπτέμβριο του 2019!!), δημιουργεί ανησυχία και ισχυρούς προβληματισμούς για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας» αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ «καλεί την κυβέρνηση να πριμοδοτεί την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία και να αφήνει μεγαλύτερο έδαφος σε αξιοπρεπείς και αξιοβίωτους μισθούς, αφού είναι αυτονόητο ότι όσοι μεν από τους 674.274 εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό 404,50 ευρώ έχουν δημιουργήσει οικογένεια, αυτές ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσοι, δε, δεν το έχουν ακόμη τολμήσει, δεν μπορούν καν να το ονειρευτούν».

Όπως σημειώνει, «υπό αυτές τις συνθήκες εργασιακής απορρύθμισης, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ελεύθερο χρόνο και κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση των Ελλήνων.

Έτσι θα συνεχίζεται η καταστροφή της εγχώριας εργατικής δύναμης. Οι εργαζόμενοι-«χταπόδι» αλλά και οι άνεργοι είναι εδώ, είναι δίπλα μας, και οι προσοντούχοι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό!!»...

Πηγή: efsyn.gr