9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για του σκύλους

1: Τα σκυλιά είναι σε θέση να κατανοήσουν μέχρι και 250 λέξεις και χειρονομίες, μπορούν να μετρήσουν μέχρι το πέντε και να εκτελέσουν απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς. Ο μέσος σκύλος πιστεύεται ότι είναι τόσο έξυπνος όσο ένα δίχρονο παιδί.
2: Μερικά αδέσποτα σκυλιά της Ρωσίας έχουν βρει τρόπο να χρησιμοποιούν το μετρό,
προκειμένου να ταξιδέψουν σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

3: Στα σκυλιά δεν αρέσει να τα αγκαλιάζουν όπως αρέσει στους ανθρώπους και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Τα σκυλιά ερμηνεύουν ένα άκρο πάνω σε ένα άλλο ζώο ως σημάδι κυριαρχίας.

4: Δύο αδέσποτα σκυλιά στο Αφγανιστάν έσωσαν 50 Αμερικανούς στρατιώτες. Μια ομάδα στο Facebook συγκέντρωσε 21.000 δολάρια για να τα φέρει στις ΗΠΑ και να επανενωθούν με τους στρατιώτες.

5: Το τραγούδι των Beatles “A day in the Life” έχει ένα επιπλέον υψίσυχνο σφύριγμα, που μπορούν να ακούσουν μόνο οι σκύλοι. Ηχογραφήθηκε από τον Paul McCartney για το τσοπανόσκυλο του.

6: Ο σκύλος της φωτογραφίας, ονόματι Nesbit, μάζεψε πάνω από ένα εκατομμύριο αεροπορικά μίλια της Delta Airlines στη ζωή του και είχε τη δική του κάρτα τακτικών επιβατών.

7: Ένα από τα σκυλιά μάχης του Michael Vick (διάσημου Αμερικανού παίκτη football) , έγινε σκύλος παρηγοριά παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που πέθαιναν.

8: Τα σκυλιά-οδηγοί εκπαιδεύονται να γνωρίζουν πότε εκτελούν καθήκον. Όταν φορούν το λουρί τους ξέρουν ότι είναι ώρα εργασίας. Όταν το βγάλουν γίνονται αμέσως πιο παιχνιδιάρικα και ενεργητικά.

9: O Tiger Woods τραύλιζε όταν ήταν μικρός και γι’ αυτό συνήθιζε να μιλάει στον σκύλο του μέχρι να κοιμηθεί σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από αυτό.             www.govastileto.gr