Συμβουλές για ένα βιολογικό κήπο.

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για έναν βιολογικό κήπο. Όλοι όσοι έχετε λαχανόκηπους και θερμοκήπια σπίτι σας, προσπαθείτε σίγουρα να αποφύγετε την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, για να έχετε ένα απαλλαγμένο προϊόν από τυχόν υπολείμματα. Έτσι, υπάρχουν πολλές φυσικές ουσίες και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν για την  βελτίωση της
γονιμότητας του εδάφους σας αλλά και την φυτοπροστασία που θα σας είναι απαραίτητη.

Το σκόρδο:
Το σκόρδο έχει ισχυρές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Έτσι μπορούμε να φυτεύουμε σκόρδα περιφερειακά στον κήπο μας, ή να  ψεκάσουμε τα φυτά μας με εκχύλισμα σκόρδου το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε ή να φτιάξουμε από σκελίδες σκόρδου.

Το Σαπούνι:
Το σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει σημαντική προσβολή από κοκκοειδή, φαίνεται να έχει αρκετά καλά αποτελέσματα.

Το θειάφι:
Το θειάφι είναι αρκετά χρήσιμο, για ακαρεοκτονία, έχει πολύ καλά  αποτελέσματα στους τετράνυχους, Μπορεί να γίνει εφαρμογή στη 1σκόνη,
αλλά και να εξατμιστεί σε κλειστούς χώρους, όπως θερμοκήπια με θέρμανση, τα αέρια σκοτώνουν όλα τα ακάρεα, αλλά και λίγα έντομα. Όμως,
πριν μπούμε μέσα στον χώρο ξανά πρέπει να τον αερίσουμε καλά. Το θειάφι, δεν αφήνει υπολείμματα στα προϊόντα είναι ακίνδυνο.

Παγίδες:
η μαζική παγίδευση των εντόμων στοιχίζει ελάχιστα και είναι αρκετά χρήσιμη, μπορείτε να προμηθευτείτε φθηνά παγίδες που προσελκύουν τα έντομα.

Στάχτη:
η στάχτη των ξύλων και μόνο, είναι πολύ χρήσιμη για τα εδάφη. Έτσι η στάχτη από το τζάκι σας δεν είναι για πέταμα ενσωματώστε την στο έδαφος σας αλλά όχι σε πολύ μεγάλες ποσότητες, η στάχτη είναι πολύ πλούσια σε ανόργανα στοιχεία.

Χούμους:
Το χούμους είναι το τελικό προϊόν την κομποστοποίησης των οργανικών ιστών. Έτσι, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε έναν κάδο που θα πετάτε μέσα όλα τα φυτικά και ζωικά υπολείμματα από φαγητά ή από άλλους φυτικούς ιστούς όπως γκαζόν ή παραπροϊόντα του κήπου σας και αυτά θα γίνονται λίπασμα.

Πηγή:www.agro-house.gr